Росен Желязков се очертава да бъде предложен за поста, но не

...
Росен Желязков се очертава да бъде предложен за поста, но не
Коментари Харесай

ГЕРБ издигат за шеф на парламента тих администратор, близък на Борисов

Росен Желязков се обрисува да бъде препоръчан за поста, само че не е ясно дали ще получи задоволително поддръжка

Росен Желязков се обрисува да бъде препоръчан от ГЕРБ-СДС за ръководител на 48-ото Народно заседание . Това призна пред „ Флагман “ народен представител от групировката, непосредствен до управлението.

По-рано медии също оповестиха, че Желязков ще е най-вероятното предложение на ГЕРБ-СДС. Той бе народен представител в последните три Народното събрание. Сега е определен за депутат от регион Благоевград. 

Роден е на 5 април 1968 година в София. Завършил е право в Софийския университет. Има стабилен административен опит. Близък е до водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Бе основен секретар на Министерския съвет при първия му премиерски мандат в интервала 2009 – 2013 година

Името му бе забъркано в аферата „ Костинброд “, обвързвана с печатането на бюлетини за парламентарните избори през 2013 година Той даже стана обвиняем поради случая, само че бе оневинен от съда.

Росен Желязков бе секретар на Столична община и при кметския мандат на Бойко Борисов в София.

В интервала 2014 - 2016 година бе консултант на Бойко Борисов при втория му премиерски мандат по въпросите на държавната администрация и електронното ръководство. На 30 септември 2016 година с Решение на Министерския съвет бе избран за ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство “.  В началото на 2018 година стана ръководител на Комисия за контролиране на известията.

По време на третия премиерски мандат на Бойко Борисов бе определен за министър на превоза, осведомителните технологии и известията. Той обаче пое поста след оставката на Ивайло Московски поради тежка катастрофа край Своге с доста починали. 

Характерно за Росен Желязков е обраното му и неконфликтно държание.

Дали обаче ще бъде определен за ръководител на 48-ото Народно заседание, към този момент не може да се планува. Причината е, че няма ясно завършено парламентарно болшинство. ГЕРБ-СДС разполагат със единствено 67 депутати. Те могат да получат поддръжката на Движение за права и свободи и „ Български напредък “.

За избора на Желязков обаче това няма да е задоволително. Ще е необходим компромис от най-малко една от останалите парламентарни обединения.

Припомняме, че 48-ото Народно събрание от ГЕРБ-СДС като най-възрастен депутат. Ако не бъде определен ръководител на Народното събрание, на Рашидов може да му се наложи да заема поста краткотрайно по-дълго време.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР